SİRKÜLER TARİHİ : 24.02.2025
SİRKÜLER NO : 2025/16
3568 SAYILI KANUN UYGULAMASI İLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİKLERE GİDİLMİŞTİR
(3568 Sayılı Kanun Uygulamasi İle İlgili Çeşitli Yönetmeliklerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikler 17 Şubat 2025 Tarih ve 32814 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanmıştır)
Serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerin çalışma usul ve esaslarını belirlemek amacıyla 3568 sayılı Kanunun 50 nci maddesi ve Geçici 4 üncü maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanan “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle güncellenmiştir.
İlgili güncelleme için 2025/15 nolu sirkülerde bilgilendirme yapılmıştır.
Bu sirkülerimizde, 3568 Sayılı Kanun uygulamasi ile ilgili diğer çeşitli yönetmeliklerde yapılan değişikliklere yer verilmiştir.
I. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklikler
21/2/1990 tarihli ve 20440 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliğinin 38’inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan “ve irtibat bürosu” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkraya ikinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Her meslek mensubu mesleki faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu odanın bilgisi dahilinde işyeri açmak zorundadır. İşyeri açılış ve kapanışları en geç otuz gün içerisinde Odaya bildirilir. Meslek mensupları ve bunların kurdukları ortaklık büroları ve şirketler, hiçbir şekilde irtibat bürosu açamazlar.”
“Şubeden sorumlu olacak ortağın, şubenin bulunduğu ilde ikamet etmesi zorunludur.”
Aynı Yönetmeliğin 39’uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
“d) Meslek mensupları, mesleki unvanlarını kullanmak şartıyla, mesleğin konusuna giren işlerle ilgili alanlarda, ilgili kamu tüzel kişilerinden lisans ve ruhsat gibi belgeler ile iktisap ettikleri unvanlarından sadece birini de kullanabilirler. Bu şekilde unvan kullanacak meslek mensuplarının, kullanacağı unvana ilişkin işi fiilen icra ediyor olması şarttır.”
Aynı Yönetmeliğin 40’ıncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 40- Meslek mensuplarına Birlik tarafından tek tip olarak bastırılan kimlik belgesi verilir. İşyerinin başka bir oda bölgesine nakli, isim yahut soyadı değişikliği hallerinde meslek mensubuna yeni kimlik belgesi verilir ve eskisi iptal edilir. Meslekten herhangi bir suretle ayrılanlar kimlik belgelerini, iptal edilmek üzere Odaya teslim ederler.”
Aynı Yönetmeliğin 47’nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“Meslek mensupları ile müşterileri arasında mesleki konularda yapılacak tip sözleşmeler Birlik tarafından hazırlanır.”
Aynı Yönetmeliğin 50’nci maddesinin onuncu fıkrası aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.
“Meslek mensubu hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Yetkili disiplin kurulunun 15 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde savunma yapmayanlar, savunma hakkından vazgeçmiş sayılırlar.”
23/8/1997 tarihli ve 23089 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Tezkiye notu 80 puanın altında olan adayların, 80 puanın altında not verilen dönemi kapsayan stajları geçersiz sayılır ve eksik süre tamamlatılır.”
Aynı Yönetmeliğe 7’nci maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Adaylar katıldıkları ilk sınavın sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde açılacak tüm sınavlara katılabilirler. Sınav süresi hiçbir nedenle uzatılamaz. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ilgili yönerge ile belirlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 9’uncu maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendinin ikinci cümlesinde yer alan “bilgisayar,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı bendin (1) ve (2) numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1- Birlik tarafından akredite edilen yabancı dil eğitim programlarında geçen sürelerin 3 ayı,
2- İktisat, maliye, işletme, muhasebe, finansman, denetim ve vergi ile ilgili alanlarda; tezli yüksek lisans yapanların diploma ve tezlerini ibraz etmeleri şartı ile bu eğitimde geçen sürelerinin bir yılı, tezsiz yüksek lisans yapanlar ile uzaktan eğitim yöntemi ile yüksek lisans yapanların bu eğitimde geçen sürelerinin altı ayı (Bu bentteki haktan yararlananlar 1 numaralı alt bentteki haktan yararlanamazlar),”
Aynı Yönetmeliğin 12’nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Başvuru ve bildirimler
MADDE 12- Staja giriş sınavına katılması uygun bulunanlara elektronik sistemler üzerinden sınava giriş belgesi verilir. Staja giriş sınavının sonuçları elektronik sistemler üzerinden adaylara bildirilir.”
Aynı Yönetmeliğin 15’inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Yanında staj yapılacaklara ilişkin kurallar Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 17’nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Staj programına uyulmadığı ya da yanında veya gözetim ve denetiminde staj yapılan meslek mensubunun uygun olmayan davranışlarda bulunduğu kanaatine varan aday meslek mensubu durumu dilekçe ile Oda Yönetim Kuruluna bildirir. Oda Yönetim Kurulu konu hakkında gerekli soruşturmayı yapar ve staja ilişkin gerekli tedbirleri alır.
Aday meslek mensubunca, yanında veya gözetim ve denetiminde staj yaptığı meslek mensubunun ölümü, işi terki, disiplin ya da ceza uygulaması dolayısıyla meslekten ayrılması durumunda kalan staj süresini yanında veya denetim ve gözetiminde geçireceği yeni bir meslek mensubu bulunamaz ise staj durdurulur. Stajın durdurulma süresi bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen bir yıllık süre kapsamında değerlendirilir ve bu süre aşılamaz.”
Aynı Yönetmeliğin 18’inci maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “beş” ibaresi “yedi” şeklinde değiştirilmiştir. Böylece Temel Eğitim ve Staj Merkezi’nin; Birlik Yönetim Kurulunca meslek mensupları arasından seçilen yedi üye tarafından yönetileceği şeklinde güncellemeye gidilmiştir.
Aynı Yönetmeliğin 19’uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Staja giriş sınavında başarılı olan aday meslek mensubunun, hangi meslek mensubunun yanında veya gözetim ve denetiminde staj yaptığı siciline işlenir.”
İlgili fıkranın değişmednme önceki hali aşağıdaki gibiidir:
“Staja başlama değerlendirmesini başaran aday meslek mensubunun, hangi meslek mensubunun yanında veya gözetim ve denetiminde staja başlayacağı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca ilan edilir ve yanında staj yapılan meslek mensubuna bildirilir.”
Aynı Yönetmeliğin 27’nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “her yıl” ibaresi “üç aydan az olmamak üzere ilgili yönergede belirlenecek süre için” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Tezkiye notları, her dönemin bitimini takip eden 1 ay içinde Oda/TESMER Şubesine teslim edilir veya gönderilir. Tezkiye süresinde gönderilmezse, ilgili mevzuat çerçevesinde işlem yapılır.
Yanında veya gözetim ve denetiminde staj yapılan meslek mensubu, 80’in altında bir not ile olumsuz tezkiye düzenler ise, bu değerlendirmenin gerekçelerini ayrı bir rapor ile aday meslek mensubunun kayıtlı olduğu Odaya sunar. Oda, gerçek durumun tespiti için meslek mensubundan, adaydan ve staj yapılan yerdeki diğer çalışanlardan da bilgi almak suretiyle gerekli incelemeleri yapar ve oluşturacağı dosyayı Oda görüşü ile birlikte karara bağlanmak üzere TESMER’e gönderir.”
Aynı Yönetmeliğin 28’inci maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Odalar veya TESMER şubeleri tarafından düzenlenen ve aday meslek mensuplarına katılım çağrısı yapılan eğitim, toplantı ve seminer gibi organizasyonlara katılım durumu denetim kapsamında değerlendirilir. Çağrıya rağmen bu organizasyonlara katılmayan aday meslek mensupları, yapılan denetimde yerinde bulunmamış kabul edilir.”
Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 4- Bu maddenin yayımı tarihinden önce staja giriş sınavını kazanan adaylar hakkında, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin bu maddenin yayımı tarihinden önceki hükmü tatbik edilir.”
III. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleklerine İlişkin Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklikler
21/11/2007 tarihli ve 26707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleklerine İlişkin Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliğinin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
“i) Devir teslim işleminin gerçekleşmediğinin odaya bildirilmesi durumu hariç, işin sonlanması halinde e-Birlik yazılımı üzerinden 30 gün içerisinde defter teslim tutanağı düzenlememek.”
Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(4) Meslek mensupları, mesleki unvanlarını kullanmak şartıyla, mesleğin konusuna giren işlerle ilgili alanlarda, ilgili kamu tüzel kişilerinden lisans ve ruhsat gibi belgeler ile iktisap ettikleri unvanlarından sadece birini de kullanabilirler. Bu şekilde unvan kullanacak meslek mensuplarının, kullanacağı unvana ilişkin işi fiilen icra ediyor olması şarttır.”
Aynı Yönetmeliğin 15’inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(7) Meslek mensuplarının, mesleki unvanlarını kullanmak şartıyla, mesleğin konusuna giren işlerle ilgili alanlarda, ilgili kamu tüzel kişilerinden lisans ve ruhsat gibi belgeler ile iktisap ettikleri unvanlarından sadece birini basılı evraklarında kullanmaları, beşinci fıkra kapsamında değerlendirilmez.”
Aynı Yönetmeliğin 25’inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.
“Kurul üyeleri en az üç yıl kıdemli meslek mensupları arasından oda yönetim kurulu tarafından görevlendirilir.”
Böylece Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu üyesi olmak için aranan beş yıllık kıdem şartı üç yıl olarak değiştirilmiştir.
21/2/1990 tarihli ve 20440 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yeminli Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliğinin 39’uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “onbeş” ibaresi “otuz” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Bu maddede hüküm bulunmayan hallerde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.”
Böylece Yönetmeliğin 39’uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki gibi güncellenmiştir.
“İşyerini ve ikamet adresini değiştiren meslek mensupları ile bunların kurdukları ortaklık büroları ve şirketler otuz içinde yeni adreslerini bağlı oldukları odalara bildirmek zorundadırlar.”
Aynı Yönetmeliğin 40’ıncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
“d) Meslek mensupları, mesleki unvanlarını kullanmak şartıyla, mesleğin konusuna giren işlerle ilgili alanlarda, ilgili kamu tüzel kişilerinden lisans ve ruhsat gibi belgeler ile iktisap ettikleri unvanlarından sadece birini de kullanabilirler. Bu şekilde unvan kullanacak meslek mensuplarının, kullanacağı unvana ilişkin işi fiilen icra ediyor olması şarttır.”
Aynı Yönetmeliğin 41’inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 41- Meslek mensuplarına Birlik tarafından tek tip olarak bastırılan kimlik belgesi verilir. İşyerinin başka bir oda bölgesine nakli, isim yahut soyadı değişikliği hallerinde meslek mensubuna yeni kimlik belgesi verilir ve eskisi iptal edilir. Meslekten herhangi bir suretle ayrılanlar kimlik belgelerini, iptal edilmek üzere Odaya teslim ederler.”
Aynı Yönetmeliğin 48’inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“Meslek mensupları ile müşterileri arasında mesleki konularda yapılacak tip sözleşmeler Birlik tarafından hazırlanır.”
Yürürlükten kalkan üçüncü fıkra hükmü aşağıdaki gibidir.
“Odalar, tip sözleşmelerin hazırlanmasında, o ilde bulunan ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve kefalet kooperatiflerinin tip sözleşme konusundaki görüşlerini de alır. Ücret tespit soru belgesi, tip sözleşmesinin ekini oluşturur.”
Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesinin on birinci fıkrasında yer alan “10 günden az” ibaresi “15 günden az” olarak değiştirilmiştir. Böylece güncel düzenleme aşağıdki gibi olmuştur.
“Meslek mensubu hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Yetkili disiplin kurulunun 15 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde savunma yapmayanlar, savunma hakkından vazgeçmiş sayılırlar.”
16/1/2005 tarihli ve 25702 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“c) Bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi uyarınca yapılacak sınavlarda gizlilik esastır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında, sınav konularına göre klasik yazılı, test veya her ikisinin birlikte kullanımına Birlik Yönetim Kurulu karar verir.”
Aynı Yönetmeliğin 9’uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “60” ibaresi “80” şeklinde değiştirilmiştir. Böylece fıkranın güncel hali aşağıdaki gibi olmuştur.
“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavına girebilmek için, aday meslek mensubunun stajı tamamlamış ve yanında veya denetim ve gözetiminde staj yaptığı meslek mensubundan staj değerlendirme notu olarak en az 100 üzerinden 80 almış olması gerekir.”
Aynı Yönetmeliğin 11’inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Sınav başvurusu ve bildirimler
Madde 11- Sınav başvuruları, sınav ilanında belirtilen sürelerde, müracaat formuna Birlikçe istenilen belgeler eklenmek suretiyle; Birlik tarafından bu amaçla oluşturulan elektronik sistemler üzerinden yapılır.
Adayların ilk sınava 14 üncü maddede belirtilen konuların tümünden başvurmaları zorunludur. Müteakip sınavlara adaylar istediği konulardan başvurabilirler.
Birlik Yönetim Kurulu, bu Yönetmelikte yer alan her türlü başvuru ve bildirimi elektronik ortamda almaya ve yapmaya yetkilidir. Elektronik ortamda alınacak başvurular ile yapılacak bildirimlerin usul ve esasları Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 12’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “kazananlar Birlik ve Odaların internet sitelerinde ilan edilir” ibaresi “kazananlara elektronik sistemler üzerinden sınav giriş belgesi verilir” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
Böylece 12’inci maddenin birinci fıkrasının güncel hali aşağıdaki gibi olmuştur.
“Başvurular, Birlik tarafından sınava girebilmek için gerekli şartların mevcut olup olmadığı bakımından incelenir ve sınava girmeye hak kazananlara elektronik sistemler üzerinden sınav giriş belgesi verilir.”
Yürürlükten kalkan ikinci fıkra aşağıdaki gibidir.
“Sınava girecek adaylara Birlikçe sınava giriş belgesi verilir.”
Aynı Yönetmeliğin 13’üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Sınav komisyonu, gerekli gördüğü hallerde, üyeleri arasında uzmanlıklarına göre görev dağılımı yapabilir.”
Aynı Yönetmeliğin 15’inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Birlik tarafından yapılan sınavlarda; sınavların yapılması konusunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ya da sınav merkezi oluşturmuş üniversitelerden, sınavların bir bölümü ya da tamamı için hizmet alınabilir.”
Aynı Yönetmeliğin 17’nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “her sorudan aldıkları notları ve toplam sınav notunu” ibaresi “her sınav konusundan aldıkları notları” şeklinde değiştirilmiştir. Değişiklik sonrası düzenleme aşağıdaki gibi olmuştur.
“Sınav komisyonu, adayların her sınav konusundan aldıkları notları liste halinde tutanakla tespit eder ve bu tutanaklar sınav evrakı ile birlikte saklanır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında staj sırasındaki tezkiye not ortalaması ayrı bir ders gibi tutanakta gösterilir.”
Aynı Yönetmeliğin 20’nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 20- İtirazlar, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde elektronik sistemler üzerinden Birliğe yapılır. Bu itirazlar, en geç 30 gün içerisinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene elektronik ortamda bildirilir.”
Aynı Yönetmeliğin 21’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “3 yıl” ibaresi “2 yıl” şeklinde değiştirilmiştir.
Değişiklik sonrası düzenleme aşağıdaki gibi olmuştur.
“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, ilk sınav tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde yılda 3 kez açılacak tüm sınavlara girebilirler. Bu sınav süresi hiç bir nedenle uzatılamaz.
Aynı Yönetmeliğin 22’nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 22- Sınavlara katılmış olanların belgeleri, Birlik tarafından 5 yıl süre ile saklanır. Bu sürenin bitiminde, Komisyonca düzenlenen sonuç tutanakları hariç, dijitalleştirilmiş durumda olan diğer belgeler Birlik tarafından imha edilir.”
Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“Geçici Madde 2- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Oda nezdinde staj dosyası açtırmış ve staja giriş sınavını kazanmış olanlar hakkında, 21 inci maddenin ikinci fıkrasının bu maddeyi ihdas eden Yönetmelikle değiştirilmeden önceki hükümleri uygulanmaya devam olunur.”
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleklerine İlişkin Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Yeminli Mali Müşavir Odaları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız.
Bilgilerinize Sunulur.
Saygılarımızla,
GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK
VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA
AYDINLATMA METNİ
Kişisel verilerin korunması Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.’nin (Şirketimizin) en önemli öncelikleri arasındadır.
Kişisel Verileriniz Nelerdir?
Kişisel Verilerinizi Hangi Amaç İle Kullanılmaktadır?
Kişisel Verilerinizi İşlemenin Hukuki Sebebi ve Toplamanın Yöntemi Nelerdir?
Kişisel veriler, Kanunun 5. ve 6. maddesinde yer alan;
hukuki sebepler ile, Şirketimizle ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizden sözlü veya yazılı olarak, internet sitesi, telefon, e-posta aracılığıyla otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir.
Kişisel Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?
Kişisel verileriniz internet sitesi üzerinden yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı ve orantılı olacak şekilde internet sitesi tedarikçimiz ile paylaşılabilecektir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na Göre Haklarınız nelerdir?
KVK Kanunu 11. Maddesine göre Şirketimize başvurarak sizinle ilgili;
haklarına sahipsiniz.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”ine göre Şirketimize yazılı olarak veya KVK@gureli.com.tr isimli e-posta adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirketimize daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.
Merkez Adres: | Spine Tower Büyükdere Cad.No:243 Kat: 25 34398 Sarıyer / İstanbul – Merkez Ofis |
Telefon: | 444 9 475 – (0212) 285 01 50 |
İnternet Sitesi: | www.gureli.com.tr |
Eposta Adresi: | KVK@gureli.com.tr |
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AÇIK RIZA METNİ
Kişisel verilerin korunması Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.’nin (Şirketimizin) en önemli öncelikleri arasındadır.
Kişisel Verileriniz Nelerdir?
Kişisel Verilerinizi Hangi Amaç İle Kullanılmaktadır?
Kişisel Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?
Kişisel verileriniz internet sitesi üzerinden yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı ve orantılı olacak şekilde internet sitesi tedarikçimiz ile paylaşılabilecektir.
Kişisel verilerimin yukarıda belirtilen şekilde işlenmesini açık rızam ile kabul ediyorum.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ
Kişisel verilerin korunması Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.’nin (Şirketimizin) en önemli öncelikleri arasındadır. Kişisel verileri;
İlkeleri çerçevesinde işlediğimizi bildiririz. Sizleri kişisel verilen korunması hakkında aydınlatmak ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 10. Maddesi kapsamında Veri Sorumlusu olarak aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla bu bilgilendirmeyi sunarız.
Kişisel Verileriniz Nelerdir?
Kişisel Verilerinizi Hangi Amaç İle Kullanılmaktadır?
Kişisel Verilerinizi İşlemenin Hukuki Sebebi ve Toplamanın Yöntemi Nelerdir?
Kişisel veriler, Kanunun 5. ve 6. maddesinde yer alan;
hukuki sebepler ile, Şirketimizle ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizden sözlü veya yazılı olarak, internet sitesi, telefon, e-posta aracılığıyla otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir.
Kişisel Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?
Kişisel verileriniz internet sitesi üzerinden yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı ve orantılı olacak şekilde internet sitesi tedarikçimiz ile paylaşılabilecektir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na Göre Haklarınız nelerdir?
KVK Kanunu 11. Maddesine göre Şirketimize başvurarak sizinle ilgili;
haklarına sahipsiniz.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”ine göre Şirketimize yazılı olarak veya KVK@gureli.com.tr isimli e-posta adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirketimize daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.
Merkez Adres: | Spine Tower Büyükdere Cad.No:243 Kat: 25 34398 Sarıyer / İstanbul – Merkez Ofis |
Telefon: | 444 9 475 – (0212) 285 01 50 |
İnternet Sitesi: | www.gureli.com.tr |
Eposta Adresi: | KVK@gureli.com.tr |
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AÇIK RIZA METNİ
Kişisel verilerin korunması Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.’nin (Şirketimizin) en önemli öncelikleri arasındadır.
Kişisel Verileriniz Nelerdir?
Kişisel Verilerinizi Hangi Amaç İle Kullanılmaktadır?
Kişisel Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?
Kişisel verileriniz internet sitesi üzerinden yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı ve orantılı olacak şekilde internet sitesi tedarikçimiz ile paylaşılabilecektir.
Kişisel verilerimin yukarıda belirtilen şekilde işlenmesini açık rızam ile kabul ediyorum.